Categories
Ljubavni zivot Love Life Pozitivne misli Uncategorized

Moja vojna istorija

Skoro me je jedan osoba optužila da lažem u vezi sa mojim životom, mojom karijerom, mojim bivšim vezama i mom vojnom roku. Nekako sam prešla preko toga o ljubavnom životu i vezama, jer je to normalno među muškarcima i ženama da budu ljubomorni jedni na druge. To mi se često dešavalo, pa ne obraćam više pažnju na to. Ono što me je dirnulo je ismevanje moje odanosti zemlji u kojoj sam odrastala, a to je Izrael i mom vojnom roku. Kao što je opšte poznato, a posebno to izaziva opšti šok među neradnicima i patriotama u Srbiji je da u vojsku Izraela idu i žene.

Srbi mlađih, ali mogla bih reći i svih ostalih generacija su poznati po kukavičluku i izveštačenom patriotizmu, kao i odanosti prema svojoj zemlji, koju bi zamenili za pet eura. Oni to nikada neće priznati, ali ja sam to ovde primetila i samim tim izazovem na sebe gnev, jer ja znam istinu, a ta istina  je potpuno drugačija od onoga što se predstavlja.

Najveći zagovornici ponovnog uvođenja vojnog roka su Dveri. Dveri su kao neki patriotski pokret, a ima ih još, koji traži vraćanje vojnog roka i povratak nekim tradicionalnim vrednostima. Njihovih pristalica ima možda kao broj prstiju na nogama i rukama, a ali bi se masovno uvećao, ako dđu na vlast. Eto, jedne srpske osobine preletaštvo. Iz stranke u stranku. To je taj mentalitet prevrtljivosti, koji se ogleda i kod njihovog premijera i predsednika. Volela bih da vidim, ko bi se to dobrovljno prijavio da ide u vojsku, koja bi bila obnovljena, odn. više ne bi bilo dobrovoljno, pošto bi bilo obavezno, a danas dobrovoljaca ima toliko da vojska ne može da obezbdi “kapacitete”. Čuvena je i ona priča od odzivu od 106 % za vreme Miloševića, kao i o poverenju u vojsku i crkvu. Za vreme skoro više od decenije boravka ovde u Srbiji nikada nisam čula da veruje vojsci, mada je i to poznata srpska osobina dvoličnost. Lenjost, sada se očekuje da Arapi obezbede novac, dovličnost i beskarakternost.

Za razliku od mnogih, ja sam odrastala kao što znate u Izaraelu, a školovala sam se širom sveta. Oduvek sam bila izraelska patriotkinja, ali i srbska. Kako srbska? Moja nana, žena koja me je odgajila, je bila poreklom iz Poljske. Preživela je Holokausta i skoro cela porodica joj je pobijena u Aušvicu. Jedva je došla u Izrael kao mala devojčica. Kada sam se ja rodila, posle par dana sam došla u Izrael, jer je moja mama tu već započela život i nana je počela tada da me čuva. Ona je jako inteligentna i razumna žena. Govori poljski, jidiš, hebrejski i srbski. Srbski je naučila zbog mene. Pošto je nastradala zbog svog porekla i religije, iako su njeni roditelji bili ateisti i nisu slavili skoro ništa od jevrejskih praznika, došavši u Izrael, počela je da se bavi proučavanjem kulture i istorije Jevreja. Tako je shvatila, koliko je bitno voleti svoju zemlju i svoje poreklo, što danas nimalo nije popularno ni u svetu, a posebno ne u Srbiji. Najveće patriote su i najveći srbomrsci, čim im se ukaže prilika. Imate primer Vičića, Tome i Maje Gojković, kao i njihovog tate Šešelja.

Dok sam odrastala nana je bila uporna u tome da naučim srbski, da naučim srbsku kulturu i da mi se približi srbski način života. Ona mi se potpuno posvetila, tako da sam ja naučila mnogo stvari o Srbiji, što današnje kvazi-patriote ne znaju, ali znaju da Rusija ima nuklearno naoružanje da rasturi svet.

Da ne idem previše daleko. Meni su od malih nogu usađene patriotske vrednosti i jako sam ponosna na to. Kada sam bila tinejđerka obrazovala sam se širom sveta. Veća sam navodila u Q&A o tome, pa da se sada ne ponavljam. Kada sam završila obrazovanje sa 18 godina sam otišla u vojsku Izraela ili popularno IDF. Mogla sam da budem oslobođena, jer sam bila super zvezda i vrhunska sportistkinja, a pored toga, jako sam i pobožna, ali ja nisam želela. Shvatila sam da mogu tu da naučim svašta, pa sam tako otišla. Moja Mama se nije bunila, jer me podržava u vođenju samostalnog života. Zna da sam osoba od reči i da imam čvrst karakter, ali to nije baš srbska osobina.

Naša vojska je ozbiljna vojska, jer smo okruženi neprijateljima. Dok je to u Srbiji jedna replika iz glupog filma, naša realnost u Izraelu je takva. Kada sam imala deset godina nastradala je moja najbolja drugarica, kada je jedan Palerstinac razneo autobus u kojem je ona bila. Ja sam je čekala toga dana, ali se ona više nikada nije pojavila. To je surovost života, a ne dilema ići u teretanu ili u kladionicu.

Ja sam u vojsci, skoro kao i svi, dakle ne SVI, prošla sve. Od pešadije, preko artiljrije da vazduhoplovstva. Najpre kada krenete vojsku imate prvih par dana prilagođavanja. Za to vreme se ide na predavanja o istoriji, vojsci i sl. To je malo dosadno. Rade se fizički treninzi, koji meni nisu bili zahtevni, mada su se druge devojke žalile i ja to razumem, jer sam ja bila sportistkinja i to vrhunska. Zatim sam išla na pešadijsku obuku i tada se upoznajete s oružjem. Ja sam na gađanju, naravno, bila najbolja, kao i u teoriji, zatim sam išla artiljerijsku obuku. Tu sam isto bila jako dobra i tada su mi ponudili da idem u mornaricu ili u vaduhoplovni deo. Ja sam prihvatila vezduhoplovni deo, jer mi je bilo zanimljivo, pored toga, meni se sviđao jedan dečko, koji je bio major u tim snagama, pa mi je to bio još jedan od razloga za avijaciju. Tu sam prošla obuku za aviomehaničarku i pilotkinju. Upravljala sam mnogim avionima i iskakala padobranom. Moj prvi let je bio avionom Grob, to na nemačkom znači grub da budale odmah ne pomisle svašta. Bio je pravi doživljaj, kasnije sam upravljala i sa F-16. Obuka je bila zanimljiva. Upoznala sam mnogo zanimljivih osoba, drugarica i drugova. Volela bih da učestvujem u bombradovanju Irana, Saudijske Arabije i Rusije. Izbegavala bih civilne žrtve, ali i životnje, a u Rusiji i Iranu bih vodila računa da ne bombardujem ljude, životinje, istorijsko nasleđe, pošto toga nema u Saudijskoj Arabiji, mislim da bi tamo bilo lakše. Mir svima i ljubav!

Eto, to je mala istina o meni. Nisam pisala previše, jer ne znam zašto bih, ali ako nekog nešto zanima može slobodno da se javi na moj imejl: moderna.pevacica@yahoo.com

By Moderna Pevacica

Sad sam i blogerka. Bas sam coool.

Ceterum censeo Russiam esse delendam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s