Categories
Lifestyle Serbian custom Srpski obicaj Uncategorized

Pomoć prijateljici

Odlučila sam da vam ispričam šta se večeras dogodilo, jer će možda i vas motivisati da krenete Cicinim stopama, posebno što je ovaj svet svakodnevno ugrožen i, nažalost, duboko, duboko u zločinima. Krvi na sve strane, bede, zemljotresi. Ja sve znam da je tako rečeno u Bibliji, pa se samo nadam da neće mene nešto zadesiti, jer ne mogu da mislim na sve, a nekog mora da zadesi, jer svi živimo na ovoj Zemaljskoj kugli ili ploči, kako ko već više voli.

Imam jednu najbolju drugaricu Bilju. Nas dve se družimo jako dugo, mislim od samog mog dolaska u Srbiju. Ona je od mene starija par godina, ali i ona je bila tada tinejđerka kao i ja. Naše prijateljstvo dugo traje. Ona nije previše iskrena osoba, ali često zna da sasluša, a to je nekim ljudima dovoljno. Ona ima najbolju drugaricu Aleksandru, koju zovemo Aca. Aleksandra ima sestru Tanju, a Tanja je najnadmenije biće, koje sam srela u svom životu. Ona je tako puna sebe da je nepodnošljivo. Išle smo ranije na fitnes zajedno i ona je stalno jurila muškarce. Jako je bila agresivna i baš je bila meniterka. Nije mi se to dopadalo. Često je jurila muškarce i to na jako vulgaran i napadan način. Onda su se oni meni vraćali i žalili kako nije normalna i bili su iznenađeni, kako JA, tako jedna mila, nežna i krhka devojka mogu da se družim sa takvim jednim đambasom. Uvek je bila takva. Nas dve se ponekad vidimo i ispričamo. Uvek možete nešto naučiti, posebno od glupih ljudi. Ona mi ispriča mnogo tračeva, koje ja smatram izvorom saznanja. Ovog put mi je ispričala jednu jako odvratnu stvar.

Spomenula sam vam Bilju sada na početku. Bilja živi malo skromnije. Radi, počela je fakultet, ali je napustila i uvek joj sve krene, pa stane. JA volim da budem uz nju i da je podržim kada joj je teško. Ona nema ni dečka, a želela bi da ima normalan dom, jer nikada nije imala. Tata joj je kockar i ne izbija iz kladionice. Cela njegova plata ode na svetske utakmice i dobije 30 hiljada i dok vrati drugove i napije se ostane mu ništa. On radi kao obezbeđenje na nekom gradilištu i po celu noć ispija sa prijateljima u nekom kontejneru. Jednom je pozvao mene i mog bivšeg dečka da mu se pridružimo. Meni se prevrnuo želudac. Njen brat živi sa njima u stanu, ali on ide na posao i dolazi, izlazi uveče, vraća se, kao duh. Jako me nervira. Ponekad da neke pare u kuću, ali i to je retko. Majka ko majka pokušava bar na neki način da sačuva jedinstvo u toj porodici. Bilja radi u jednom butiku. Zahvaljujući MENI uspela je da se zaposli u jednom ekskluzivnijem, pa joj je i plata veća. Jedno je napao gazda, ali ja sam došla sa mojim ljudima i objasnila mu kako treba da se ponaša od tada je sve ok. Kada ne radi posle podne, ponekad sama, a ponekad sa majkom ide i čisti stanove ili kancelarije. JA sam joj našla nekoliko kancelarija. Jedva sastavljaju kraj s krajem, ali se bore. Znam da bi Bilja volela da ima normalan život i da je njen život nedostižan za mnoge, iako je takav kakav je. Bilja ne pada i ne žali se okolo, samo se požali MENI. Ona bi volela da nađe nekog normalnog dečka, da se uda i ima decu. Jako lepo se slaže sa decom. KOnačno je i našla dečka. On je imućniji od nje. Iako vozi neku kantu i živi sa roditeljima i grozno se oblači, eto, njoj se sviđa, pa neću da se mešam oko toga. Vidim da joj je lepo s njim. Jedan dan me je pozvala i rekla: “Cico, ti ćeš mi sigurno pomoći! Hoću da napravim večeru za dečka da ga izenandim, ali da bude veganska. Šta da radim i kako?” Ja sam joj rekla da mi kaže mesto i vreme i da ćemo sve srediti. Ja sam bila presrećna, jer hoće da iznenadi dečka i to MOJIM načinom života, pa sam se potrudila da to bude baš lepo. Napravila sam joj paštetu od sirovog suncokreta sa ukusom paprike i namazala na bruskete sa belim lukom i bosiljkom. Ona je probala i bila je oduševljena. Spremile smo to i ja sam otišla.

Kada sam stigla kući pozvala me je Tanja i počela da priča sve najgore za Bilju ne znajući da sam JA napravila večeru. Rekla mi je da se Bilja folira i da izigrava neku buržujku. Da je malograđanka i da je taj dečko seljak. Nisam mogla više da je slušam i rekla sam joj: Pusti i druge da se raduju i probaju nešto drugo u životu!

Mislim da je to kraj mog prijateljstva sa Tanjom, jer takvi ljudi su zaista odvratni.

By Moderna Pevacica

Sad sam i blogerka. Bas sam coool.

Ceterum censeo Russiam esse delendam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s