Categories
family Lifestyle Serbian custom Srpski obicaj Uncategorized

Sestra sestri ne oprašta

Nisam ja pala s Marsa, pa da ne znam da su ljudi loši, ali JA ne mogu da pristupam sa svim mogućim mislima kako neko meže da naudi mene ili nekom drugom. Važno mi je da sam JA dobra devojka i da želim svima da pomognem i pomognem koliko mogu. Nisam neka negativka, koja misli da smo u Paklu, ipak više puta sam pomislila da jesmo. Svi smo zaokupljeni svojim životima i uglavnom, osetimo samo ono što se nas tiče i koliko može da nas se tiče u sadašnjosti i možda u budućnosti.

Jako dugo se družim sa Vecom. Ona mi je najbolja drugarica oko 10 godina. Upoznala sam je kada sam povremeno dolazila u Srbiju i ostale smo u kontaktu. Ona se i udala. Ima dvoje dece. Muž joj je neki slepac, ali ona je nadrndana i naređuje mu, tako da funkcionišu nekako. Ona se jako bori i ne mogu da kažem da njenoj deci bilo šta fali. Ima malo tešku narav, pa nekad se istrese na tu decu. JA svakako smatram da ne treba da maltretira decu i uvek to kažem ili podržim decu. Deca me vole. Malo se namučila da dobije drugo dete. Sve iz njene okoline su dobile decu, pa je i ona “morala” da ima. Sad je sve to super, međutim. Njena sestra Tanjica se nije udala. Nas dve smo isto super, ali nekako pošto me obožavaju Vecina deca Tanjica se malo povukla u našem druženju. Čujemo se ponekad, ali sve manje i manje.

Tanjica je uvek bila tu da podrži Vecu. Bilo mi je drago i uvek sam u njima videle sestre, koje ja nisam imala. JA sam odrasla, kao što svi znate kao jedinica- mezimica. Uvek sam zavidela, ali pozitivno ljudima koji su imali brata ili sestru i pitala sam se da li se moje drugarice zaljubljuju u svoje tate koji su slatki, jer JA nisam imala tatu, pa nisam ni znala kakav bih imala odnos sa njim. Ja imam mnogo drugarica i drugova i sa njima sam jako bliska i poštujem ih manje ili više sve zavisi i prilično sam otvorena. Imati brata ili sestru za mene je bilo nešto uzvišeno i nedostižno. Svu moju rodbinu su pobili komunisti, tako da u Srbiji nemam nikog sem mame. Tatinu rodbinu iz Danske ne rečunam, jer sa njima nisam nikad imala neki ozbiljniji kontakt. Gledajući Vecu i Tanjicu, ja sam bila presrećna i osećala sam se kao njihova sestra. Iskreno, pre svega, zahvaljujući Veci. I Tanjica je bila i super i ljubazna i sve to, ali Veca mi je bila broj jedan.

Kada je Veca odlučila da dobije drugo dete, ona je to podelila s nama. JA znam da je ona videla od ostalih žena iz svoje okoline, ali ona je na tom mentalnom nivou i ja njoj ne mogu to da zamerim. Te žene su kamikaze, koje rađaju decu, kuvaju neka luda jela, idu na fitnese, vode decu po sportovima, praše te njihove jadne muževe i ko god nije kao one, one to naprave da taj neko oseti manje vrednim. To je uspelo tako kod Vece. Veca je pokušavala da ostane trudna, ali joj nije uspevalo, a Tanjica je sve vreme njoj govorila i komentarisala u fazonu, šta će joj drugo dete. Meni je to bilo malo degutantno, ali ja nisam to htela da komentarišem, jer nisam imala vremena, pošto sam bil zaljubljena u jednog dečka i nisam mogla još da se bavim Tanjičinom zlobom.

U jednom trenutku Veca mi je rekla da misli da je Tanjica ljubomorna na nju. JA sam oduvek nešto tako mislila, ali odnos između brata i se setre, odnosno sestre i sestre je bio svetina. Nikada nisam bila ljubomorna ni na koga, jer mislim da je to gubljenje vremena, a i ja sam zgodna i lep devojka.

Veca je bila skrahana, počela je da mi priča kroz šta sve prolazi i šta joj je govorila Tanjica. Mene je to jako pogodilo, jer u mom mozgu nikako nije moglo da se javi bilo kakvo ružno osećanje prema njima dvema, a ne ljubomora ili zavist. Jako mi je teško palo i nisam verovala da sestra ne može da bude srećna zbog sestre, a posebno da je ljubomorna na to što će ova imati drugo dete.

By Moderna Pevacica

Sad sam i blogerka. Bas sam coool.

Ceterum censeo Russiam esse delendam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s