Categories
Uncategorized

A, ti si?!

Borba za život je surova. Više puta sam spomenula da nikada ne zameram ljudima, koji su došli u Beograd u potrazi za boljim životom. To jedan grad čini kosmopolitskim, a svi su odnekud došli: neko je iz Srbije, neko iz Crne Gore, drugih država. Neko pre, neko kasnije. Pisala sam da je MOJ čukundeda došao u Beograd iz Crne Gore. Oduvek sam bila negde “dođoškinja”, ali nikada mi niko to nije spomenuo ni u Americi, Kanadi, Norveškoj, Španiji, Švajcarskoj ili Francuskoj. Ipak, ovde u Srbiji nisam doživela direktno, ali jesam indirektno. JA sam rođena u Beogradu, to je bila želja moje mame, ipak, sebe doživljavam pre svega kao Telavivku. Znate da sam tu odrasla, imala momke, simpatije itd. 

Danas sam bila u jednom popularnom tržnom centru. Odredila sam sebi limit za šoping, jer sam pravila velike račune, tako da mogu da potrošim maksimalno 500 evra. Prilično sam disciplinovana. Kupila sam malo sportske opreme, kozmetike i jednu prelepu bundicu od veštačke kože, pošto sam veganka. Krenula sam da kupim i neke cipele i čula sam razgovor jedne žene sa prodavačicom. Ta žena je jedna napucana sponzoruša iz ’90ih. Prodavačica je rekla: Iiiidu! (malo je otegla), a ona je rekla: Mi u Beogradu kažemo: Idu! (kratko I). Prodavačica je neka devojka, studentkinja i postidela se. Ona je sa drugaricom nastavila da komentariše devojku da je došla iz provincije, da otima radno mesto, da ti ljudi nisu emancipovani, da ima seljačku facu, da ne zna da se obuče, da joj je frizura seljačka (doduse, tu bih se složila, jer ima frizuru ko pevačica Ceca) i “Vidi joj to seljačko ime – Jelena.” Ja to ne volim da trpim, ali mi je moja drugarica Mira rekla: Cico, pusti neka istrese svoje. Ipak, ja nisam mirovala. Kako smo šetali dalje ja vidim da je došla s mužem i da on sedi u kafiću. Snimila sam im decu da su kilava, pa sam rekla Miri: Dušo, Cica će osvetiti Jelenu. Sednemo mi malo dalje i ja posmatram. Muž joj je simpa, ali ne bih se smuvala s njim. Sada sam odlučila da bacim udicu. Ode ona u VeCe, a ja odmah od Mire kod njega. Mira mi je rekla: Cico, ti si luda 100 posto.

Vidim ja da je on neki napaljeni sportista, sa decom koja su smotana i nesposobna. Tako ja kažem tom nekom detetu: “Kako si sladak, duso, kao tvoj tata” i nasmešim mu se. On se nasmeši ja mu pružim ruku i upoznamo se. Ja mu kažem da ne bih da se namećem, a on kaže da je sve u redu. Tu ja krećem da se muvam s njim, iako su deca bila tu. Znate ono lagan flert, ali onda sam poentirala: Kako si zgodan i lep, duso?! Volela bih da imam tako lepu decu kao što ti imaš. Ti si pravi muškarac i moji sinovi bi bili. To je njega oduševilo i onda je on počeo nešto da trabunja, a ja sam mu samo podilzila. Onda sam rekla da sam mu žena, da bih vaspitavala decu da budu pravi muškarci na tatu. Njega je to jako naložilo.

Kada se pojavila žena sa drugaricom šokirala se kada je videla da mu JA sedim u krilu. Počela je da se svađa, a ja sam se samo udaljila i pitala, da li su zaista u braku. Ona je nešto odbrusila i rekla mi da se gubim iz njenog života.

By Moderna Pevacica

Sad sam i blogerka. Bas sam coool.

Ceterum censeo Russiam esse delendam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s