Categories
family health Lifestyle Ljubavni zivot Love Life Serbian custom Srpski obicaj Uncategorized

Novi dečko?

Danas me je pozvala moja najbolja drugarica Jovana da dođem kod nje. Kaže mi sva usplahirena: “Cico, moraš hitno da dođeš kod mene! Imam jednog dečka to tvojoj meri za tebe. Sladak je. Ti voliš starije, stariji je od tebe. Ne mnogo ali dovoljno. Krajišnik je. Odmah sam vas videla zajedno!”

Ja sam se malo zamislila, jer znam da je teško naći nekog dečka danas, ali je Krajišnik, pa super. Jovana je trenutno na odmoru, a ona radi na nekom kruzeru. Ona kaže da je neka meniđerka, a pre je bila i stjuardesa. Sve u svemu, meni je to sumnjivo, ali smo ok, pa ne dižem paniku i tako me  ne zanima kako je tamo među tim budžavim penzionerima, kojima ona titra i koji se po ceo dan protežu i zanovetaju. Ipak, cenim je, jer je uspela da izvuče svoju porodicu iz dugova, a njena porodica su uglavnom neki neradnici, koji su prodali sve što su imali u Hrvtaskoj, pa dok je bilo para kupovali su kola i razbijali, njen brat je tako menjao devojke, sve dok nije našao neki gluaču, kojoj se svideo Golf, a kad se udala nema ni Golfa, a nema ni izlazaka u grad. Naterao je da radi kod Kineza za manje od minimalca. Dobio je i dete s njom, a dete čuvaju njeni roditelji, jer Jovanini mama i tata nisu odavno imali decu. Kao da je dete od stakla, pa će ga slomiti. Ovaj njen brat je kao neki automehaničar, koji kao i njeni roditelji samo sedi kod kuće i čeka da im Jovana donese pare da poplaćaju dugove i da naprave gozbu za komšiluk, a da onda krckaju pare do narednog Jovaninog povratka.
Dođem ja kod Jovane hitno. Posluži me ona lepo. Kaže da će on sada doći. Poslala poruku. Zvoni neko na vratima, ja se malo isprsim. Ulazi u sobu jedan dečko. Braon špicaste cipele, uske farmerke, košuljica. Vidim ja da se doterao malo. Neka jadna brada dve dlake u tri reda. Gušće su moje obrve koječupam, a na glavi frizura kao kod lezbejke. Katastrofa! Hajde, neću da budem takva da nekog odbacim samo zbog izgleda,pa da malo popričamo. Da vidim šta radi, koja kola vozi, čime mu se bave roditelji.
Predstavi se on: Maki!
JA: Cica! Drago mi je, duso!

On se malo zacrveneo. Uze kafu, to je minus, ali ne zameram toliko. Pitam ga, da li se zove Marko. On kaže jeste. Donese Jovana kafu, pa reče mora da ode nešto kod neke komšinice, a znam da oni ne pričaju ni sa kim u komšiluku, jer se njen otac zadužio jednom i rekao da je za njenu svadbu, a kupio auto, pa sada niko ne priča s njima. Maki ćuti, a pomislim: “Hajde, da ja probijem led!” Pitam ga šta vozi, a on reče Golfa i da se pohvali, kaže da će kupiti Audija. I to sav ponosan. Ja dalje nisam mogla da se sastavim. Em ima frizuru kao lezbejka, em ima par godina više od mene, em hoće da kupi Audija. Morala sam da mu kažem da treba da idem u radnju po čokoladicu. I ustanem, a ispred vrata prisluškuje Jovana. Ona mi kaže; Cico, vraćaj se nazad! A on kaže njoj: Krenula je Cica da nam kupi čokoladu.
Na kraju sam joj rekla: Dušo, bolje da si me upoznala s njegovim tatom.

By Moderna Pevacica

Sad sam i blogerka. Bas sam coool.

Ceterum censeo Russiam esse delendam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s