Categories
Business family health Lifestyle Ljubavni zivot Love Life Uncategorized World policy

Australia

Po prirodi znate da sam diskretna i da ne volim previše da pičam o svojoj porodici. Neki smatraju da nisam dovoljno Srbkinja, jer mi je otac Danac, a njega smatraju manje Srbinom, zato što je iz luteranizma prešao u Pravoslavlje. On je prešao iz Protestantizma, još pre neho što je upoznao moju mami i pre nego što sam se JA rodila. On mi je pričao da mu se dopalo, jer je proučavao Hrišćanstvo, onda je proučvao. Putovao je u Grčku i tadašnju Jugoslaviju, koja je bila komunistička, Kipar i Izrael. Upoznao se sa mojom mamom i eto, tako je Samovaša Cica došla na svet.

O mom odrastanju znate dovoljno, ali bih sada u ovom blogu pisala o nekim drugim stvaria, a to je moja nova odluka. Htela sam da odem da živim na neko drugo mesto. Moja mama je pre par godina, vučena nostalgijom odlučila da se iz Izraela vrati u Srbiju. JA sam tada živela na relaciji Kanada – Izrael. Više Kanada, jer sam bila jako pogođena vezom u kojoj sam bila sa jednim dečkom za kojeg sam bila verena. U Izraelu me je sve podsećalo na njega. Moj komšiluk, novi stan, u kojem sam živela i u kojem je trebalo da živimo nas dvoje. U Izrael sam dolazila samo zbog moje mame i moje Nane, a iskrena da budem više sam želela da vidim Nanu, jer kao što znate ona je mene odgajila, jer je moja mama bila preokupirana poslom. Jednom mi je mama rekla da se seli u Srbiju. JA sam povremeno išla u Srbiju, ali nisam je gledala kao neku moju destinaciju za stalnim životom. Kada odrastate u Izraelu, upoznajete ljude koji dolaze iz razlićitih krajeva sveta. Ima mnogo doseljenih, ali nikako nemate osećaj da neko od njih tu želi da ostane zauvek. Uvek postoji nešto što vuče nazad u u zemlju odakle su došli, kao što ih je vuklo i da se “vrate” u Izrael, jer su njihovi preci otišli odatle. Da se ne lažemo, većina je privučena ekonomskim stanjem, nego što zaista oseća nešto prema Izraelu, tako da mi koji smo tu od rođenja imamo drugačiji od njih normalno, ali i sama ta njihova životna priča nas nekako otvara za promene i odlazak negde dalje. Moja mama je uvek Izrael osećala kao svoju zemlju, međutim, njena odluka me je jako iznenadila. Pošto mi je to rekla, ja sam se vratila u Kanadu. Tada sam bila u vezi s jednim dečkom iz Montreala, koji je poreklom iz Kvebeka. On se smatrao Kanađaninom i nikada za njega Francuska ništa nije predstavljala, iako su njegovi došli u Kanadu u 17 veku iz Mena. Njegovi roditelji su išli u Francusku i uopšte se nisu identifikovali sa njom. JA sam onda počela da razmišljam o svom poreklu. O Srbiji, srbskoj kulturi sam najpre naučila od moje Nane. Ona je držala do toga, jer je njena porodica stradala u Holokaustu. Posle jednog razgovora sa mamom, shvatila sam da je ne poznajem i odlučila sam da dođem u Srbiju kod nje.

Iako sam ranije povremeno dolazila u Srbiju, to je za mene kulturološki, civilizacijski, drštveni, ekonomski i tehnološki šok. Jedno je biti turistkinja u Srbiji, a život je nešto sasvim drugo. Najpre sam živela sa mamom u stanu u centru grada. Prvi put sam počela da provodim vreme s njom. Razgovarale smo. Smejala se mojim šalama, ja njene nisam razumela. Ona je i ovde započela biznis. Ovog puta sam šetala sa njom. Išle smo na Avalu zajedno. Šetale smo ulicama i ona mi je pokazivala gde se igrala, šta su joj komunisti oteli, gde su joj ubili strica, kojeg nikad nije upoznala, jer joj je to pokazala moja baba. Upoznala sam neke njene prijateljice, međutim, JA sam navikla da živim sama i da budem svoja gazdarica. Pored toga, ona je počela da komentariše moje veze, a zna da to ne volim. Nije odobravala ni moje nastupe, jer sam JA odlučila da bolje upoznam srbski narod, pa sam počela da Pevam u kafanama. Bez obzira, ja sam se preselila u drugi stan, ali sam htela da budem blizu nje, jer mi je baš bila draga.

Skoro sam počela da razmišljam, da želim nešto da promenim u životu. JA sam navikla na promene i one mi baš prijaju. Odlučila sam da idem u Australiju. Volim Australiju, jer je toplo, jer je normalna zemlja. Predložila sam mami da se tamo preselimo. Ona neće. To je za mene bilo baš teško, jer baš želim da ona bude sa mnom. JA ne volim mnogo da se raspravljam s ljudima, jer sam tolerantna, ali ona uopšte ne želi da ide u Australiju. Tako sam videla da je tvrdoglava, a tu osobinu ne volim, jer treba da poslušamo i drugu stranu. Ne znam, kako da je ubedim da idemo.

By Moderna Pevacica

Sad sam i blogerka. Bas sam coool.

Ceterum censeo Russiam esse delendam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s